Johnsgård Turistsenter

Naturen er for alle – uansett funksjonsnivå

Båtutleie

Camping

Hytteutleie

Kanoutleie

Guidet fiske

Johnsgård ligger lengst nordvest i Femund Engerdal, ved Langsjøen 715 moh. Det ligger midt i naturen , og rundt omkring er det åpent landskap med mye himmel. Fjellene er tett på, men ikke påtrengende. Her finner du en stille og rolig familieplass. Hos oss kan du overnatte i hytter, telt, bobil eller campingvogn. Alle våre hytter er røykfrie. 

Overnatting

Hyttenes plassering ser du på kartet nedenfor. På campingplassen har vi strømuttak til 55 enheter. De fleste med 16A sikringer. Hos oss er det ingen nummererte plasser, du velger din plass selv. Vi har 20 plasser som brukes til helårscamping. Det er tillatt med “spikerfortelt”. Total areal som du kan bygge til vogna er 16 m2 (platting og spikertelt).

Vertskapet har god kunnskap om aktiviteter for døvblinde. Når de tilbyr og tilrettelegger for aktiviteter så har de “back-to-basic”-tanken som ledesnor: vandre, fiske, enkle skiturer, hygge rundt bålet med kaffekjelen på bålet. Vår visjon: Naturen er for alle – uansett funksjonsnivå. 

Vandring – fiske – kano og langrenn i snill fjellnatur

Vi har robåter og kanoer til fri bruk for våre gjester. Det er også mulig å få prøve fiskelykken med egen guide på Langsjøen. Vi preparerer et skiløypenett på 80 km med utgangspunkt fra Johnsgård. Vi har også et lite gardsbruk med mjølkekyr og kalver som dere kan hilse på.

Universell utforming

Vi har tre hytter som er tilrettelagt for rullestol. I tillegg eier vi en Pioner Multi og tilbyr båt- og fisketurer for alle, uansett funksjonsnivå. Vi har tilrettelagt en to km lang runde, som er universelt utformet. På Langodden ligger det en strand med lavvo og utedo.

Frisbeegolf 

Langs den universelt utformede runden er det satt opp frisbeegolfbane. Frisbeegolf er en morsom aktivitet for store og små, og banen er lagt opp slik at man med litt hjelp også kan delta i rullestol. Frisbee kan du leie i resepsjonen.

Outdoor Escape Games

Et av Norges første utendørs Escape spill! Dette er et spill basert på de samme prinsippene som et escape rom og krever logisk tenkning, problemløsning og samarbeid. I motsetning til de fleste andre utendørs escape spill er dette hovedsaklig et analogt spill med fokus på praktiske og tekniske løsninger.

Selskaper

Vi har lokaler for å arrangere både mindre og større selskaper, bursdager og bryllup, og mulighet til å holde selskaper utendørs ved bredden av Langsjøen. Kontakt oss for en uforpliktende prat og pristilbud.

Miljøfyrtårn

Johnsgård Turistsenter er Miljøfyrtårn 

Comments are closed.
X