Anbefalte reisemål

Utforsk stedene i Femund Engerdal. Det er mange forskjellige overnattingssteder, spisesteder, nasjonalparker og aktiviteter klare for deg å oppleve.


Besøk turistkontoret
Previous
Next

  Femundsmarka nasjonalpark

  Femundsmarka med sine slake vidder og utallige innsjøer innbyr til en opplevelse med fred, ro og stillhet. 

  Området har sitt særpreget villmarksområde med furuskog, blokkmark, snaufjell og vann. Dette er et eldorado for turgåere og fiskere. Med fiskestang og telt kan en følge de utallige vann i marka. Fiskelykken kan ikke kjøpes, men dyrkes frem av tålmodighet og kjennskap til området.

  Historie

  Velkommen til villmarka

  Femundsmarka Nasjonalpark ble opprettet i 1971 og utvidet i 2003. Femundsmarka nasjonalpark ligger nordøst i kommunen, mellom Femund og svenskegrensen.

  I inngangsporten Elgå finner du butikk hvor du får kjøpt mat, bensin og annet nødvendig. Fiskekort kjøper du på butikken, Bryggeloftet eller på Båtstø Camping. I Elgå finnes det også langtidsparkering slik at bilen din står sikkert når du tar turen ut i marka. Den enkleste måten å komme seg inn i Femundsmarka på om sommeren er å ta rutebåten Fæmund ll. Oversikt over overnattingssteder finner du lenger ned på siden. Du kan lese mer om Femundsmarka nasjonalpark på nettsiden nedenfor.

  Aktiviteter

  Med MS Fæmund II inn i marka

  Den enkleste måten å komme seg inn i Femundsmarka på om sommeren er å ta rutebåten Fæmund ll, som går daglig fra Elgå.

  Til fots i Femundsmarka

  I Femundsmarka finner du en hel del DNT-stier og andre oppmerkede stier og ruter. Kart fås kjøpt hos de fleste bedrifter i Femund Engerdal. For en oversikt over rødmerkede stier og mer om vandring i Femundsmarka kan du se nasjonalparkens sider nedenfor.

  Et eldorado for fiskere

  Femundsmarka er et eldorado for fiskere året rundt. Her kan du være heldig å få flott røye og ørret enten du fisker på isen, med flue, sluk, spinner eller mark. Fiskekort fås kjøpt hos flere av våre bedrifter, hos turistkontoret og på inatur. Ønsker du å se fiskeguiden, lese mer om fiske og regler i Engerdal, eller kjøpe fiskekort kan du gjøre dette gjennom knappen nedenfor.

  Med kano i Femundsmarka

  Femundsmarka gir et godt utgangspunkt for lengre padleturer med kano. Et populært startsted er Käringsjön på svensk side. Her kommer du nesten direkte inn til Rogen som tar deg videre inn i marka. Rogen er forøvrig svært vindutsatt, det anbefales derfor å utvise forsiktighet. Mer om padling i Femundsmarka kan leses på Grenselandets nettsider.

  Guidet tur

  Guidede turer i Femundsmarka

  Bli med en lokalkjent guide på tur inn i villmarka.​

  Femund Friluft

  Bli med oss på tur i Femundens villmark. Vi tilbyr små eller lengre dagsturer, enkle eller tøffere overnattingsturer, både sommer og vinter. Opplev stillhet og ro, der fisken hopper og rypa kakler, enorme utsikter, store blokkmarker og enorme villmarksområder.

  Tips

  Råd om ferdsel

  Du er naturen sin gjest når du besøker nasjonalparken.

  Allemannsretten gir oss mulighet til å ferdes fritt. Likevel plikter du å opptre hensynsfullt, slik at dyr og planter ikke blir skadet eller forstyrret. Forlat naturen slik som du selv vil finne den. 

  Overnatting

  Overnatting

  nær Femundsmarka nasjonalpark
  Video

  Bli med på en digital tur

  Fiske i Femundsmarka og Engerdal, et område viden kjent for sitt gode fiske og særegne landskap.
  Ta gjerne turen innom Turistkontoret i Engerdal sentrum for en trivelig prat, gode turtips og mer informasjon om Femund Engerdal.
  Hopp rett ned til innholdet