Anbefalte reisemål

Utforsk stedene i Femund Engerdal. Det er mange forskjellige overnattingssteder, spisesteder, nasjonalparker og aktiviteter klare for deg å oppleve.


Besøk turistkontoret
Previous slide
Next slide

  Padle kano i Femund Engerdal

  En vakker kombinasjon av store og små vassdrag i helt spesiell fjellnatur gjør kanoparadiset Femund Engerdal til et attraktivt område for kanopadlere.

  Dra på leting etter en av Isterens mange flotte sandstrender, eller ta med familien på eventyr i Jyltingsmarka. En tur i Femundsmarka nasjonalpark gir muligheter til å virkelig nyte villmarka. Med over 8 000 kvadratkilometer har kanoparadiset noe til enhver.

  Kano er perfekt for å ta seg rundt i sjøer og elver i Femund Engerdal. Den 60 kilometer lange innsjøen Femund med sin tilhørende nasjonalpark Femundsmarka utgjør til sammen et av Sør-Norges siste urørte villmarksområder. Her kan du være ute i dagesvis til lands eller til vanns uten å møte andre. Tusenvis av små innsjøer, elver, runde fjelltopper og mystiske skoger venter på deg.

  Utleie

  Kanoutleie

  Flere av bedriftene i Femund Engerdal tilbyr kano- og kajakkutleie.
  Femund_Canoe_Camp

  Femund Canoe Camp

  Sammen med deg skreddersyr vi din villmarksopplevelse slik at du og ditt reisefølge får oppleve Femundsmarka på sitt beste. Med over 40 års erfaring fra området ønsker vi deg velkommen til ditt neste villmarkseventyr!

  Kano_FemundFriluft

  Femund Friluft

  Opplev stillhet og ro, der fisken hopper og rypa kakler, enorme utsikter, store blokkmarker og enorme villmarksområder. Vi tilbyr korte eller lengre dagsturer, enkle eller tøffere overnattingsturer, både sommer og vinter.

  Femundtunet

  Femundtunet

  Vi ligger ved innfallsporten til noen av Norges vakreste nasjonalparker, Femundsmarka og Gutulia like nord for Drevsjø. Med ypperlig beliggenhet rett ved vannkanten til Femunden, Norges nest største naturlige innsjø. 

  Kano-Glotberget-Gard-og-hytteutleie

  Gløtberget Gård og Hytteutleie

  Gløtberget Gård & Hytteutleie ligger idyllisk til ved Isterens bredde sør-øst i sjøen der elva Gløta renner inn. Her er det aktiviteter for alle. Benytt den fine naturen vi har her, eller bare nyt stillheten og roen dere finner her.

  Kano-Johnsgard-Turistsenter

  Johnsgård turistsenter

  Robåter, motorbåter og kanoer til utleie. Her er det aktiviteter for alle. Benytt den fine naturen vi har her, eller bare nyt stillheten og roen dere finner her.

  Kart

  Padlekart

  Det er mange gode plasser for kanopadling i Femund Engerdal. Sjekk kartet nedenfor for en oversikt over favorittstedene våre.
  Guidet padling

  Guidet padling

  Bli med på guidet padling.

  Jyltingsmarka

  Jyltingsmarka består av flere mindre vann som er mindre utsatt for vind enn de større sjøene Isteren og Femunden. Området er godt egnet for familier, dagsturer og kortere overnattingsturer.

  Isteren

  Den langstrakte Isteren med sine mangfoldige odder og strender betegnes som et eldorado for kanopadlere. Men vannet er langstrakt og utsatt for nordavind. Det kan derfor oppstå bølger på kort varsel, og det anbefales å ta forhåndsregler.

  Femundsmarka

  For deg som ønsker de lengre turene i marka.

  Ta kontakt med Destinasjon Femund Engerdal for mer informasjon om guidet padling.
  Video

  Bli med på en digitale tur

  Bli med kjentmann og fluefisker Jan Lillestu på noen dagers tur i Femundsmarka.
  Ta gjerne turen innom Turistkontoret i Engerdal sentrum for en trivelig prat, gode turtips og mer informasjon om Femund Engerdal.
  Hopp rett ned til innholdet