Anbefalte reisemål

Utforsk stedene i Femund Engerdal. Det er mange forskjellige overnattingssteder, spisesteder, nasjonalparker og aktiviteter klare for deg å oppleve.


Besøk turistkontoret

  Isfiskemekka Femund Engerdal

  Femund Engerdal er et fiskeeldorado, vinter som sommer. Her kan du dra på lang ekspedisjon inn i villmarka, parkere rett ved fiskevann eller kjøre snøscooter til vannene langs isfiskeløypene. Det er en fantastisk opplevelse å sitte på isen med pilkestikke i hånda når sola står høyt på himmelen i mars og april.

  Har du lyst til å prøve deg på isfiske?

  Stadig flere oppdager det spennende kikkfisket etter røye. Sesongen starter rett etter at isen legger seg i oktober og november, og røya biter hele vinteren. De siste årene er det tatt mange store røyer gjennom hele vinterren i Femund Engerdal.

  Det er uendelig mange isfiskevann å velge mellom, noen er lett tilgjengelig, og andre ligger lenger inn i villmarka, og krever lengre skiturer før man er framme.  Det er ikke bare røya som biter, du kan prøve deg på isfiske etter harr, sik, abbor, gjedde eller lake. Mange kommer for å isfiske på senvinteren.

  Tips

  Tips til gode røyevann

  Sorken og Elgå

  Mellom Sorken og Elgå er det mange fine sjøer med røye: Rørsjøen, Storsjøen, Hammarsjøen, Djupsjøen, Volsjøen og Lille Elgåsjøen. På jakt etter en skikkelig storrøye? Prøv ut Hansbekktjønna, Kjerrtjønna, Høgåstjønna og Stortjønna.

  I Elgå finner du en velassortert landhandel.

  Overnatting i nærheten:

  Femundsmarka nasjonalpark

  Lengre nord i Femundsmarka nasjonalpark kan du fiske etter røye i Revlingsjøene, Røvoltjernene, Skogtjønna, Korstjønna, Roastsjøene, Store og Lille Vonsjøen og Kratlan er godt kjent for fin røye.

  I tillegg er det mange små tjern hvor storrøya lurer!

  Overnatting inne i Femundsmarka:

  Sømådalsområdet

  I Sømådalsområdet er Sømåkvolvet med Butjønna, Lille Holmtjønna og Rundtjønna hete røyetips.  

  Overnatting i Sømådalen:

  Drevsjø

  I nærhet til Drevsjø byr Kroktjønna ved Femundsenden eller Løvåstjønna ved Risbakken på muligheter for røyefiske.

  Drevsjø har en rikholdig landhandel, Gløtvold Handel.

  Overnatting i nærheten av Drevsjø:

  Sølenstua og Elvdalen

  Ved Sølenstua og  nedover Elvdalen er det fine røyemuligheter i Nordre Hulltjern, Øvre og Nedre Vikbutjønna, Elvsetertjønna, Stormyrtjønna og ikke minst Skjærbekktjønna på Rømundfjellet.

  Overnatting i nærheten:

  Engersjøen

  Nord i Engersjøen, der Engeråa renner inn i sjøen, blir det tatt mange store harr om våren.  Den beste tiden for å få ørret er i januar og februar, men det er også mulig å treffe bra senere på vinteren. 

  I Heggeriset finnes det en trivelig nærbutikk.

  Overnattting nord i Engersjøen:

  Hylleråsen / sør Engerdal

  Storfiskvannet Hognsjøen, sør i kommunen, trenger ikke noen nærmere presentasjon, ei heller Røåstjønna, øst for Hylleråsen – et rent røyevann med fantastisk flott røye.

  Dagligvarer finner du både i Heggeriset og i Engerdal sentrum. Ta turen innom Femundmat for å sikre smaken av fisk, før eller etter turen.

  Mange av fiskevannene er også tilknyttet snøscooterløypenebåde Krokåtsjøen og Sømåkvolvet er gode utgangspunkt for magsike isfiskeopplevelser med snøscooter.

  Overnatting sør i Engerdal:

  Kort

  Husk fiskekort

  Du kan kjøpe fiskekort på SMS, via inatur eller hos våre forhandlere.

  Opplevelser

  Isfiske med snøscooter

  Mange lokale tar snøscooter til fiskevann når skuterløypene er åpne. Isfiskeløypene i Sømådalen – Sømokvolvet og Krokåtsjøen går til fine fiskevann. Med skuter kan du ta med deg familien inn i villmarka på et skikkelig isfiskeeventyr.

  Video

  Bli med på en digital tur

  Bli med Engerdal fjellstyre på en isfisketur i Femund Engerdal.
  Sjekk ut Engerdal Fjellstyrets film fra Røyefiske
  Ta gjerne turen innom Turistkontoret i Engerdal sentrum for en trivelig prat, gode turtips og mer informasjon om Femund Engerdal.
  Hopp rett ned til innholdet