Anbefalte reisemål

Utforsk stedene i Femund Engerdal. Det er mange forskjellige overnattingssteder, spisesteder, nasjonalparker og aktiviteter klare for deg å oppleve.


Besøk turistkontoret
Previous
Next

  Gutulia nasjonalpark

  Opplev Gutulisetra og urskogen i Gutulia. I Norges minste nasjonalpark finner du urskog med gamle kjemper av gran og furu som har levd i flere hundre år.

  I Gutulia får skogen utvikle seg fritt, og forskerne kan studere den gjennom generasjoner av trær. I 200 år fram til 1949 var det seterdrift i Gutulia. Seterhusene er fredet og restaurert. Koia på setra er åpen for fri bruk og overnatting. Nasjonalparken ligger øst for Femunden, ved skiltet veg 3 km østover fra fylkesveg 654. Gutulia Nasjonalpark – Gutulisetra er universelt utformet med tilrettelagt tursti og utedo. Det er også mulig å benytte båt over sjøen. 

  Aktiviteter

  Med båt over sjøen​

  Båten går inn til Gutulisetra. Båten som brukes er av typen Pioner Multi som er rullestol og barnevognvennlig. Hjemreise avtales med sjåfør. Ta kontakt med Destinasjon Femund Engerdal for mer informasjon.

  Seter på Nedpåvollen

  I perioden 3. juli–15. august er det åpen seter på Nedpåvollen, Gutulisetra. Her er det enkel servering alle dager kl. 11–17, unntatt mandager.

  Tips

  Råd om ferdsel

  Du er naturen sin gjest når du besøker nasjonalparken.

  Allemannsretten gir oss mulighet til å ferdes fritt. Likevel plikter du å opptre hensynsfullt, slik at dyr og planter ikke blir skadet eller forstyrret. Forlat naturen slik som du selv vil finne den. 

  Overnatting

  Overnatting

  nær Femundsmarka nasjonalpark
  Mer info

  Broshjer

  For mer informasjon om Gutulia nasjonalpark, last ned pdf-en. Den er tilgjengelig på både norsk og engelsk.

  Ta gjerne turen innom Turistkontoret i Engerdal sentrum for en trivelig prat, gode turtips og mer informasjon om Femund Engerdal.
  Hopp rett ned til innholdet