Anbefalte reisemål

Utforsk stedene i Femund Engerdal. Det er mange forskjellige overnattingssteder, spisesteder, nasjonalparker og aktiviteter klare for deg å oppleve.


Besøk turistkontoret

Vestre Sorken Feriegård

Hytte 
/ koie
Gård / sæter
The property
Gammel ferdasgård med historie 
  • Hytteutleie
  • Romutleie 

Vi tilbyr overnatting i hytter/hus med flott beliggenhet inntil Femunden i den lille grenda Sorken i Engerdal kommune. Enhetene ligger i en ring, og er en del av en gammel ferdasgard. Allerede for 250 – 300 år siden var det overnattingsgjester her på vei til og fra Røros. Vi har åpent gårdsmuseum om sommeren.

Engerdal kommune ligger i Hedmark fylke og grenser mot Sverige i øst og Sør-Trøndelag i nord. De største ‘tettstedene’ er Engerdal og Drevsjø, men bosettinga er preget av store avstander og spredt bebyggelse. Utmark, jord, skog og vassdrag er viktig for næringslivet i kommunen. Kommunen ligger hovedsakelig 600 – 800 m o h., er 2195 m2 stor og har ca 1450 innbyggere. I Engerdal finnes Norges sørligste samiske reindrift, og reinen kan ofte sees i den nordre halvdelen av kommunen. Det finnes to nasjonalparker; Femundsmarka og Gutulia. Norges nest største naturlige innsjø er Femund – en fiskerik innsjø omgitt av storsløtt natur. Her har rutebåten Fæmund II en fast rute om sommeren. Området har på grunn av sitt rike fiske- og dyreliv vårt et historisk viktig fangstområde.

Engerdal har mye å by på enten du liker å gå dine egne, stemningsfulle veier eller delta i organiserte aktiviteter. Naturen gir alt fra stillhet, stemning, evighet og storhet i uberørte fjell- og skogsområder til dramatikk og villskap langs elva. I skogene og fjellene våre kan du møte sjeldne dyr og de fire store rovdyrene; bjørn, ulv, gaupe og jerv.

I nærheten

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Sosiale medier
More from this employer
Femund Brygge og pub
oktober 4, 2022
Galten Gård Servering
oktober 4, 2022
Ta gjerne turen innom Turistkontoret i Engerdal sentrum for en trivelig prat, gode turtips og mer informasjon om Femund Engerdal.
Hopp rett ned til innholdet