Overnatting

Overnatting

Bilde: Galten Gård

Vil du bo i hytte, på hotell, eller i telt?

Vi har mange overnattingsmuligheter fordelt over hele Femund Engerdal. Du kan velge fra enkle campinghytter til høystandardhytter med badstue, dusj og toalett. Du kan velge mellom senger på rom eller i egen leilighet. Nederst på denne siden finner du et kart, som viser hvor du finner overnatting i Femund Engerdal. Klikk dere inn på menyen til venstre for å se vårt store utvalg av overnattingsmuligheter i Femund Engerdal.

 

Femundshytten

Femundshytten har 5 utleiehytter på gården, 4 fiskebuer i Femundsmarka nasjonalpark og Kuvolsetra på østsiden av Femunden. Hyttene på Femundshytten er fullt utstyrt for selvhushold. Sengetøy kan du få mot tillegg i prisen. 
Hyttene er for 2 - 5 personer. 

 

Jonasvollen Camping  

Velkommen til et flott turterreng sommer og vinter! 

 

Sømådalen

 

Sømådalen Camping

Sømådalen Camping er en liten, stille og rolig campingplass i den lille bygda Sømådalen. Her finnes overnattingsmuligheter i hytter av varierende størrelse, strømplasser for campingvogner og bobiler samt god plass til telt.

 

Johnsgård Turistsenter

Johnsgård ligger lengst nordvest i Femund Engerdal, ved Langsjøen 715 moh.
Her finner du en stille og rolig familieplass. Overnatting i campinghytter, caravan eller telt. 

 

Rønningen Camp og hytter

Rønningen camping er utstyrt med hytter fra 2 senger, til hytter med 5 senger med dusj og innlagt toalett. 

 

Elgå

 

Bryggeloftet

Bryggeloftet er et lite, familiedrevet overnattingssted ved brygga i Elgå, midt på Femundens østside, ved innfallsporten til Femundsmarka Nasjonalpark. Her stopper bilveien, og du må vandre til fots videre, eller du kan bli kjørt med båt. 
Gutulia Nasjonalpark ligger også like i nærheten.

 

Båtstø Camping

Kom og nyt stillhet og fin natur i enden av veien på østsiden av Femunden. 
Bo i en av hyttene som har vært gamle hus på gården eller bo i din egen campingvogn eller telt helt ved bredden av Femunden. 

 

Nærbutikken Elgå/Solheim

Like sør for butikken finnes et hus som leies ut for kortere eller lengre perioder.
Huset har to velutstyrte utleieenheter, Solheim sør og Solheim nord.
Fra Solheim er det 500 meter ned til Femunden, hvor rutebåten Femund II har daglig anløp fra medio juni til medio august.

 

Sorken

 

Vestre Sorken Feriegård

Her tilbys overnatting i hytter/ hus med flott beliggenhet innved Femunden i den lille grenda Sorken. Enhetene ligger i en ring, og er en del av en gammel ferdasgard. Allerede for 250 - 300 år siden var det overnattingsgjester her på vei til og fra Røros. Vi har åpent gårdsmuseum om sommeren

 

Femund Canoe Camp

Her tilbys totalt 4 leiligheter til utleie, fordelt på to hytter. De ligger 75 meter fra hovedhuset, hvor du finner dusj og badstue. Hver leilighet er 35m2 og inneholder: soveplass til 6 pers, stue, sengetøy, kjøkken, kjøleskap og innlagt kaldt vann. Elektrisk oppvarming i alle rom. 

 

Femundsenden

Femundtunet

Femundtunet tilbyr alle typer overnatting i Engerdal med ypperlig beliggenhet rett ved vannkanten til Femunden, Norges nest største naturlige innsjø. Tilsammen 170 senger og 100 vognplasser fordelt på:

10 hotellrom (dobbeltrom), 14 leiligheter med 4-5 senger, 2 flotte utleiehytter med 7-9 senger, 16 campinghytter i forskjellig størrelser, Campingplass for vogner, caravaner og telt.

 


 

 

Drevsjø

 

Drevsjø Camping

Du kan velge å ligge i telt, caravan med og uten strøm, eller leie komfortable hytter med dusj og toalett. Vi har et rent og trivelig sanitæranlegg, muligheter for leie av badestamp og grillhytte.

 

Hogstad Hytter

Ligger i nærhet til Drevsjø Sentrum, badestrand, Blokkodden Villmarksmuseum og mange fine tur- og fiskemuligheter.

 

Gløtberget 

 

Gløtberget Hytteutleie

Velkommen til Gløtberget Gård, perlen ved Isteren og Femundsmarka. Vi holder åpent hele året, med opplevelser på sjøen, i elva, i skogen og på fjellet. Hytteutleie, båtutleie, kanoutleie og fiskekort. 

 

Galten

 

Galten Gård

Velkommen til gards, velkommen til vårt paradis. Spennende fluefiske, utfordrende toppturer, moro med vann- og elveaktiviter, lokal mat med spennende råvarer, kultur og historie. Galten Gård skreddersyr ferieoppholdet og har tilbud til alle. 

 

Sølenstua

 

Sølenstua Camp og hytter

Villmark på sitt beste. Et sted det er godt å være. I vest troner det mektige Sølenfjellet. I øst ligger Galtåsen, Gløtvola og Ulvåberget. I dalbunnen renner den fiskerike Femundselva (Trysilelva/Klara). Villmark med utømmelige muligheter venter. Velkommen til Sølenstua. 

 

Femundsundet Storhytte

Velkommen til Femundsundet storhytte. 15 romslige soverom, med moderne bad, hvorav to av dem er handikap tilpasset. Sengene har madrasser av høy norsk kvalitet. Stor spisestue og peisestue. Badstue og trådløst internett. Fine turløyper rett fra døra. 

 

Fjellheimen Leirskole

Fjellheimen Leirskole ligger idyllisk til ved Femundselva, nær Femunden og Femundsmarka, - noe som gir flotte muligheter for elevene våre.  Terrenget i området er vennlig og lett, samtidig som det gir gode muligheter for de som vil ha litt større fysiske utfordringer. 

 

Granberget

 

Kraggbua Tretopphytte

Her kommer du tett på naturen, med fjellets og skogens skiftende vær og stemninger. Du kan oppleve de høye vinternettene med gnistrende måneskinn, nordlys og vinterkulde, eller den korte og hektiske fjellvåren når fuglene spiller og livet spirer. 
Du kan også få med deg sommerdager med barskog, bjørk og planter i sin grønneste drakt, og overgangen til en fargesprakende høst. 

 

Gløtvola

 

Trøan Gård

Overnatting på Trøan er perfekt for de som ønsker naturopplevelser i uberørt skog- og fjellområder, både på merkede stier og løyper eller helt på egenhånd. Stemning, stillhet og ro er stikkord som går igjen fra våre gjester. I skog og fjell kan man treffe på storfugl, elg, rein og rådyr, og er man riktig heldig kan man i Engerdal få oppleve bjørn, gaupe og jerv.

 

Engerdal

 

Furutun

Furutun ligger sentralt like ved Rv 26 noen km nord for Engerdal sentrum. To frittstående leiligheter. Nærhet til fiske, langrenn, vandre og alpint. Åpent hele året.

 

Heggeriset


Olderskogen Camping

Med nærheten til Engeråa er Olderskogen camping et naturlig valg for deg som vil oppleve store insektsklekkinger og stor vandrende fisk fra Engersjøen. I Engeråa vil du finne ørret, harr, men også en og annen røye. I stille loner vil du
også kunne treffe en og annen sik. Engeråa er en intim fiskeplass som den entusiastiske fluefiskeren kan fiske på stor fisk om man er så heldig å finne den.