Anbefalte reisemål

Utforsk stedene i Femund Engerdal. Det er mange forskjellige overnattingssteder, spisesteder, nasjonalparker og aktiviteter klare for deg å oppleve.


Besøk turistkontoret

16feb19:00Hemom: Camilla Granlien "Gjendine & Jørgine16. februar kl. 19.00

Arrrangementsdetaljer

Årets første konsert på Hemom 2024 er konsertforestillingen Gjendine og Jørgine med Camilla Granlien, Mari Skeie Ljones og Alf Hulbækmo.
Konserten skjer i Fjøset i Femundsundet Nordre.

Billetter kjøper du gjerne i forkant her: https://hemedine.ticketco.events/…/hemom_gjendine…, eller kjøp i døra. Vi tibyr også årskort, se mer her: https://hemedine.ticketco.events/no/nb/e/aarskort_hemom_2024.

Jørgine Boomer (1887-1971) og Gjendine Slålien (1871- 1972) kom begge fra enkle kår i Bøverdalen, i Gudbrandsdalen.

Jørgine reiste over til Amerika, jobbet seg oppover og giftet seg med Lucius Boomer som senere ble hotelldirektør ved Waldorf Astoria hotell i New York. Sammen drev de hotellet fram til hans død. Hun vanket i sosieteten i New York, sørget for at Frank Sinatra fikk fart på karrieren ved å gi han jobb ved hotellet som musiker, lyttet til Cole Porter mens han komponerte, kjente presidenter og kongelige og var høyt elsket av mange av sine spesielle gjester. Hun reiste flere ganger hjem til Bøverdalen og bygde seg en Villa Jotunheimen både der og i USA.

Gjendine derimot, var budeie og Edvard Griegs største kilde når det gjaldt folkemusikken. Hun forlot aldri sitt hjemsted til tross for frierier og tilbud om sangutdanning i utlandet. Hun trollbandt folk med sin sangstemme, hun var lystig og kjapp i replikken og kunne ikke leve uten fjellet rundt seg.

To sjarmerende damer med bein i nesa. Samtidig, to veldig ulike damer. Den ene med mye eventyrlyst og ivrig etter å reise og se, mens den andre i stede lot verden komme til seg. Så ulike valg og så ulike liv, men kanskje hadde de mer til felles en man skulle tro?

I denne konserten skal vi spille og fortelle om jazz og storbyliv, folkemusikk og bygdeliv, Gjendine og Jørgine.

Haugland kafé står som vanlig for kafésalg.

Mer info: www.hemom.no.

Foto: Kulturfotografen AS, Thor Hauknes
Hemom er støttet av: Kulturrdirektoratet 

Tid

(Fredag) 19:00

Sted

Fjøset i Femundsundet Nordre

Arrangør

No Comments

Post A Comment

Ta gjerne turen innom Turistkontoret i Engerdal sentrum for en trivelig prat, gode turtips og mer informasjon om Femund Engerdal.
Hopp rett ned til innholdet