Anbefalte reisemål

Utforsk stedene i Femund Engerdal. Det er mange forskjellige overnattingssteder, spisesteder, nasjonalparker og aktiviteter klare for deg å oppleve.


Besøk turistkontoret

22jun10:0015:00Nyttevekst-safariValdalen Gård 22.6.24

Arrrangementsdetaljer

Har du alltid drømt om å kunne sanke ville nyttevekster, men har aldri tort? Nå kommer endelig drahjelpen!

Bli kjent med områdets ville nyttevekster og lær deg å bruke dem.

Vi skal vandre i urte-rike områder for å studere ville nytteplanter som kan brukes til mat og drikke. Vi stopper ved interessante arter for å se nærmere på viktige kjennetegn. Turleder vil fortelle om forvekslingsarter, om sanke-måter, og om bruksområder.
Vi vil komme innpå praktiske råd for sanking og bruk, samt retningslinjer for bærekraftig og miljøvennlig sanking.

Safarien er ikke ment som «sanketur» med sikte på sanking av større mengder. Vi skal heller bruke tid og oppmerksomhet på å lære om vekstene vi finner. Ved tilstrekkelige funnmengder skal det være mulig å ta med seg «smaksprøver».

Turleder er sertifisert Nyttevekstkyndig av Norges sopp og nyttevekstforbund. Tittelen tildeles ved å bestå praktisk og teoretisk eksamen, og må re-sertifiseres hvert femte år. Itai Malberger har også vært vår faste kursleder på soppkurs.

Det er påmelding til may.britt.trydal@femundsmarka.no innen 19. juni. Påmeldingavgift på kroner 150 betales på VIPPS til nummer 802857, og merkes med «Nyttevekstkurs».

Oppmøte på Valdalen Gård klokken 10.

Tid

(Lørdag) 10:00 - 15:00

Sted

Valdalen Gård

No Comments

Post A Comment

Ta gjerne turen innom Turistkontoret i Engerdal sentrum for en trivelig prat, gode turtips og mer informasjon om Femund Engerdal.
Hopp rett ned til innholdet