Anbefalte reisemål

Utforsk stedene i Femund Engerdal. Det er mange forskjellige overnattingssteder, spisesteder, nasjonalparker og aktiviteter klare for deg å oppleve.


Besøk turistkontoret

22jul10:0015:00Botanisk vandring med Leif GaltenValdalsfjellet 22.7.2023 kl 10-15.00

Arrrangementsdetaljer

Botanisk vandring fra P-plassen på Valdalsfjellet og opp på Gruvhåmmåren, derfra videre opp langs Vassdalsbekken til øverst i Vassdalen, ca. 2 km. Vi kommer inn i nasjonalparken midt i Vassdalen. Hovedfokus er på karplanter («blomsterplanter»). Vi vandrer gjennom naturtyper som myr, kilder og bekkekant, fjellbjørkeskog, snøleie, fjellhei og rabber. Vi skal ikke gå langt, men på botanikeres vis skal vi gå lenge. Ta derfor med mat og drikke. Ha på vind- og vanntett tøy og solid fottøy (fjellstøvler/solide joggesko). Vi skal opp til 1100 moh.!

Klokkeslett for avslutning er et estimat.

Om kursholder
Leif Galten er pensjonert lektor, utdannet botaniker, og er født og oppvokst i Engerdal. Han er opptatt av å formidle kunnskap om vegetasjon og flora i kommunen, og har i den anledning skrevet flora for Engerdal, publisert mange populærvitenskapelige artikler og ledet en rekke plantevandringer.

Bannerfoto: Kentaroo Tryman

Tid

(Lørdag) 10:00 - 15:00

Sted

Valdalsfjellet

No Comments

Post A Comment

Ta gjerne turen innom Turistkontoret i Engerdal sentrum for en trivelig prat, gode turtips og mer informasjon om Femund Engerdal.
Hopp rett ned til innholdet