Anbefalte reisemål

Utforsk stedene i Femund Engerdal. Det er mange forskjellige overnattingssteder, spisesteder, nasjonalparker og aktiviteter klare for deg å oppleve.


Besøk turistkontoret

Treskjæreren Hans Sorken

Sommer
The property
Hans Sorken bodde først på Vestre Sorken der han hadde verksted i 1. etasje og bolig i 2. etasje.

Der heiset den armsterke Hans seg opp og ned mellom etasjene med bare armene. Handikappet hindret ham heller ikke i å anskaffe, og kjøre, en av de aller første bilene som kom til kommunen. Bremsingen ordnet han galant med håndmakt – ved å trykke en trestaur mot fotpedalen! Hans Sorken hentet motivene fra naturen og villmarken i Engerdal. Han bygget seg etterhvert verksted på Drevsjø, og der ble det skapt mange flotte verk, mest brukte treslag er lønn.

Flere av kirkene i kommunen er utsmykket med hans arbeider. Noen av hans arbeider kan også sees i kommunehuset. På forespørsel kan Engerdal kirke låses opp for visning, kontakt kommunehuset ved kirka. På Skogbruksmuseet i Elverum kan man se ett av Sorkens store treskulpturer -en gruppe tømmerfløtere.

På Vestre Sorken feriegård er det åpent museum om sommeren Vestre Sorken Feriegård har både museum og kafe. Når du beveger inn på gamle -gården på Vestre Sorken, er det som å komme flere hundre år tilbake i tid. Om sommeren er museet åpent og i prisen får du også omvisning av resten av gården. Vi har også åpen kafé i prest -stua hvor det er mulig å få servert vafler, kaffe og saft. Men du kan også nyte maten ute. På bestilling serverer vi hjemmelaget rømmegrøt, rundstykker og kaker. Vi har plass til 25 personer i ett rom og 50 personer fordelt på to rom.

I nærheten

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Sosiale medier
More from this employer
Hattrem Maskin
oktober 26, 2023
Sølen alpinsenter
april 19, 2023
3-visjon AS
april 19, 2023
Rygh Entreprenør
februar 21, 2023
Ta gjerne turen innom Turistkontoret i Engerdal sentrum for en trivelig prat, gode turtips og mer informasjon om Femund Engerdal.
Hopp rett ned til innholdet