Anbefalte reisemål

Utforsk stedene i Femund Engerdal. Det er mange forskjellige overnattingssteder, spisesteder, nasjonalparker og aktiviteter klare for deg å oppleve.


Besøk turistkontoret

Treskjæreren Hans Sorken

Sommer
The property
Hans Sorken bodde først på Vestre Sorken der han hadde verksted i 1. etasje og bolig i 2. etasje.

Der heiset den armsterke Hans seg opp og ned mellom etasjene med bare armene. Handikappet hindret ham heller ikke i å anskaffe, og kjøre, en av de aller første bilene som kom til kommunen. Bremsingen ordnet han galant med håndmakt – ved å trykke en trestaur mot fotpedalen! Hans Sorken hentet motivene fra naturen og villmarken i Engerdal. Han bygget seg etterhvert verksted på Drevsjø, og der ble det skapt mange flotte verk, mest brukte treslag er lønn.

Flere av kirkene i kommunen er utsmykket med hans arbeider. Noen av hans arbeider kan også sees i kommunehuset. På forespørsel kan Engerdal kirke låses opp for visning, kontakt kommunehuset ved kirka. På Skogbruksmuseet i Elverum kan man se ett av Sorkens store treskulpturer -en gruppe tømmerfløtere.

På Vestre Sorken feriegård er det åpent museum om sommeren Vestre Sorken Feriegård har både museum og kafe. Når du beveger inn på gamle -gården på Vestre Sorken, er det som å komme flere hundre år tilbake i tid. Om sommeren er museet åpent og i prisen får du også omvisning av resten av gården. Vi har også åpen kafé i prest -stua hvor det er mulig å få servert vafler, kaffe og saft. Men du kan også nyte maten ute. På bestilling serverer vi hjemmelaget rømmegrøt, rundstykker og kaker. Vi har plass til 25 personer i ett rom og 50 personer fordelt på to rom.

I nærheten

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Sosiale medier
More from this employer
Svukuriset Turisthytte
januar 18, 2024
Hattrem Maskin
oktober 26, 2023
Sølen alpinsenter
april 19, 2023
3-visjon AS
april 19, 2023
Ta gjerne turen innom Turistkontoret i Engerdal sentrum for en trivelig prat, gode turtips og mer informasjon om Femund Engerdal.
Hopp rett ned til innholdet