Besøkssenter nasjonalpark Femundsmarka og Gutulia

besøkssenter nasjonalpark femundsmarka og gutulia

Få informasjon om nasjonalparkene Femundsmarka og Gutulia.

Sykkelutleie

Turistinformasjon

Museum

Besøkssenteret
Hvorfor er døde trær fulle av liv? Hvorfor er den sørsamiske kulturen avhengig av tamrein? Og hvorfor er det så innmari mye stein i Femundsmarka? På besøkssenteret får du svar på dette, og mye mer!

 

Besøkssenter Nasjonalpark Femundsmarka
I den vesle grenda Elgå, i Engerdal kommune, ligger Besøkssenter Nasjonalpark – Femundsmarka og Gutulia. Elgå er den sørlige innfallsporten til Femundsmarka nasjonalpark samt anløp for rutebåten Fæmund II. På vei hit kjører du også forbi Gutulia – Norges minste nasjonalpark. Våre ansatte kan hjelpe deg med tips og råd til hvilke lokale attraksjoner du burde besøke, og kan peke ut mange flotte turmål i nærområdet.

 

Utstilling
I utstillingen kan du lære mer om Femundsmarka og Gutulia, ved å fordype deg i lokalhistorie, sørsamisk reindrift, og dyreliv. Ute kan du følge en opplevelsessti som tar deg ned til brygga og Fæmund II, eller boltre deg mellom trærne i naturlekeplassen. Det er gratis inngang på senteret.
 
Undervisningstilbud
All undervisning hos besøkssenteret er gratis for barnehager og skoleklasser. Vi er behjelpelige med å snekre sammen et opplegg som passer for dere. Aktuelle temaer er urskog, gammelskog, og villmark, samt hensynsfullt friluftsliv. Ta kontakt for å høre om mulighetene for å komme til Besøkssenteret, eller for å få vår naturveileder på et besøk til deres skole.
Comments are closed.
X