Isfiske

ISFISKEMEKKA FEMUND ENGERDAL

Femund Engerdal er et fiskeeldorado vinter og sommer. Her kan du dra på lang ekspedisjon inn i villmarka, parkere rett ved fiskevann eller ta kjøre snøscooter til vannene langs isfiskeløypene. Det er en fantastisk opplevelse å sitte på isen med pilkestikke i hånda når sola står høyt på himmelen i mars og april. 

Har du lyst til å prøve deg på isfiske?

Stadig flere oppdager det spennende kikkfisket etter røye. Sesongen starter rett etter at isen legger seg i oktober og november, og røya biter hele vinteren. De siste årene er det tatt mange store røyer gjennom hele vinterren i Femund Engerdal.  

Det er uendelig mange isfiskevann å velge mellom, noen er lett tilgjengelig, og andre ligger lenger inn i villmarka, og krever lengre skiturer før man er framme. 

Det er ikke bare røya som biter, du kan prøve deg på isfiske etter harr, sik, abbor, gjedde eller lake. Mange kommer for å  isfiske på senvinteren.  

 

Tips til gode røyevann

Mellom Sorken og Elgå er det mange fine sjøer med røye: 

 

Rørsjøen, Storsjøen, Hammarsjøen, Djupsjøen, Volsjøen og Lille Elgåsjøen.

På jakt etter en skikkelig storrøye?

Prøv ut Hansbekktjønna, Kjerrtjønna, Høgåstjønna og Stortjønna.

 

Overnatting i nærheten: Vestre Sorken feriegard, Femund Canoe CampValdalen Gård, Kjerran gård, Femund Friluft, Båtstø Camping og Femund nasjonalparkhotell.
I Elgå finner du en velassortert landhandel.

 

Lengre nord i Femundsmarka nasjonalpark kan du fiske etter røye i Revlingsjøene, Røvoltjernene, Skogtjønna, Korstjønna, Roastsjøene, Store og Lille Vonsjøen

og Kratlan er godt kjent for fin røye. I tillegg er det mange små tjern hvor storrøya lurer!  Overnatting inne i Femundsmarka, anbefaler vi Femundshytten og Jonasvollen.

 

I Sømådalsområdet er Sømåkvolvet med Butjønna, Lille Holmtjønna og Rundtjønna hete røyetips.  

Overnatting i Sømådalen: Rønningen Camp og hytter, Sømådal Camping og Johnsgård Turistsenter

 

I nærhet til Drevsjø byr Kroktjønna ved Femundsenden eller Løvåstjønna ved Risbakken på muligheter for røyefiske. 

Overnatting i nærheten av Drevsjø:  Femundtunet og Hogstad hytterDrevsjø har en rikholdig landhandel, Gløtvold Handel.

 

Ved Sølenstua og  nedover Elvdalen er det fine røyemuligheter i Nordre Hulltjern, Øvre og Nedre Vikbutjønna, Elvsetertjønna, Stormyrtjønna og ikke minst

Skjærbekktjønna på Rømundfjellet.
Overnatting i nærheten: Galten Gård, Sølenstua Camping og Femundsundet Storhytte.

 

Ovvernatting i nærheten av Galtåen og Galtsjøen:  Galten GårdIsterfossen Camp & fritid, Sølenstua Camp og hytter og Femundsundet Storhytte.

Nord i Engersjøen, der Engeråa renner inn i sjøen, blir det tatt mange store harrer om våren.  Den beste tiden for å få ørret er i januar og februar, men det er også mulig å treffe bra senere på vinteren. 

Overnattting nord i Engersjøen: Olderskogen. I Heggeriset finnes det en trivlig nærbutikk

 

Storfiskvannet Hognsjøen, sør i kommunen, trenger ikke noen nærmere presentasjon, ei heller Røåstjønna, øst for Hylleråsen – et rent røyevann med fantastisk flott røye.
Overnatting sør i Engerdal: Lillerøåsen på idylliske Haugen Seter og hytteutleie. Dagligvarer finner du både i Heggeriset og i Engerdal sentrum. Ta turen innom Femundmat for å sikre smaken av fisk, før eller etter turen.

Mange av fiskevannene er også tilknyttet snøscooterløypene, både Krokåtsjøen og Sømåkvolvet er gode utgangspunkt for magsike isfiskeopplevelser med snøscooter.

 

 

 

Husk fiskekort

Du kan kjøpe fiskekort på SMS, via inatur eller hos våre forhandlere.
Isfiske etter røye i Femund Engerdal

 Isfiske med snøscooter

Mange lokale tar snøscooter til fiskevann når skuterløypene er åpne. Isfiskeløypene i Sømådalen – Sømokvolvet og Krokåtsjøen går til fine fiskevann. Med skuter kan du ta med deg familien inn i villmarka på et skikkelig isfiskeeventyr.

Sjekk ut Engerdal Fjellstyrets film fra Røyefiske

Stikk innom Turistkontoret i Engerdal sentrum

X
%d bloggere liker dette: