O P P L E V  E K T E  V I L L M A R K

I FEMUND ENGERDAL

Eventyrlige vinteraktiviteter i villmarka

Vinteren i Femund Engerdal er fortryllende vakker med hvite snødekte fjellvidder, islagte vann og uendelig med plass til friluftsliv, 180 km med skuterløyper, milevis med langrennsspor, flotte forhold for hundekjøring, godt isfiske og fine toppturer, med randoneè muligheter. 

Snøscooter

I Femund Engerdal er skuter kultur, friluftsliv og inkludering. Alle kan komme seg ut i villmarka og opp på toppene med skuter. Løypene er  skuterklubbens store stolthet.  Løypene går i høyfjellet med fantastisk utsikt, over store vidder, på isdekte vann og sjøer, i lun fjellskog og i bratte, utfordrende lier.

Langrenn

Femund Engerdals hvite vidder er milelange. Det er mer sannsynlig at du krysser dyrespor på skituren enn at du treffer andre skiløpere. Se langrennskartene våre, eller følg med på skisporet.no, så ser du hvor det er oppkjørte
spor til enhver tid. Det er ikke lite.
For mange er fjellskiløping den største gleden — å gå over alt, helst utenfor oppkjørte spor. Er du en av dem? Da må du ta turen til Femund Engerdal.   

Isfiske

Synes du det er spennende å fiske? Da må du prøve isfiske i Femund Engerdal. Om vinteren er det særlig røya som biter, men når våren kommer kan du ta fine fangster av ørret, harr, sik, gjedde og abbor. 
Husk at isforhold er lokale, så husk alltid å sjekke isen før du går utpå, og vis varsomhet!

Hundekjøring

Frister det med en dagstur til Kvitvola eller langs Femundselva? Hva med å prøve hundekjøring om natta under stjernehimmelen? Det er magisk å suse lydløst over vide vidder eller i snaufjell. 
Du kan være med på hundekjøring både med Femund Friluft og Fjell-Huskies

Topptur-Randoneè

Femund Engerdal er kjent for vide vidder, fantastisk villmark og flotte langsrennsturer. Fjellene i Sømådalen har mange lettgåtte toppturer, med flotte nedkjøringer som er spesielt godt egnet for deg som er fersk på topptur og frikjøring. I Sømådalen er det snøsikkert og snøen ligger lenge. Dersom du ikke er lommekjent, får du mer ut av turen når du bruker toppturguide. Har du lyst til å prøve deg på topptur, men mangler utstyr? Det kan leies på Johnsgård Turistsenter i Sømådalen. 

Vurrusjøen Ice-Way

Sesongåpning 29.12.2021. 
Åpent hver lørdag 10-16.00.
Følg med på deres facebook side for informasjon om åpen bane.
Overnatting i nærheten: Trangsrud utleieHogstad hytteutleie og Femundtunet 
          For mer info: Sjekk Vurrusjøen Ice-way på Facebook
 

Lokal -mat og servering

Visste du at sikkaviar fra Femundsmat ble kåret til Norges beste foredlede sjømatprodukt i 2021? Hemmeligheten er det rene, kalde vannet. Derfor smaker både sik og sikkaviar helt nydelig i Femund Engerdal. 
Gled deg til reinsdyrfilet, hjort, elg og ørret. Nyt hjemmelagd mat og god drikke. Du finner lokale produkter hos både serveringssteder og i lokale butikker.   

Bo tett på naturen

Vil du bo på hotell, i hytte, i toppen av et tre, vil du glampe, ligge i lavvo, telt eller hengekøye? Eller kommer du med campingvogn eller bobil? Vi har mange overnattingsmuligheter rundt omkring i hele vidstrakte Femund Engerdal. Du velger selv om du foretrekker enkle campinghytter, høystandardhytter eller leiligheter med badstue, dusj og toalett.

Sommer i Femund Engerdal byr på fristelser i fleng

Vandring
Kano og padling
Fiske
Sykkel
X
%d bloggere liker dette: