Sykkelturer i villmarka


Femund - Engerdal er et fint utgangspunkt for deg som vil oppleve naturen fra sykkelen. Enten du vil ta dagsturer eller lengere turer over flere dager med overnatting. Kanskje du vil kombinere sykkelturen med en båttur eller fottur?? Mulighetene er mange!

Eksempel på lengre turer:

På sykkel rundt Femund; Start på Røros, sykler så til Langen* videre til Synnervika, ta MS Femund II til Femundshytten*, ta sykkelen videre til Jonasvollen*, der du kan velge om du vil sykle videre til Sømådal* eller ta båten over til Revlingen (Femundsmarka). Fra Sømådal kan du sykle nedover vest siden av Femund og om Isteren ned til Femundsenden*, før du fortsetter sykkelturen oppover langs østsiden av Femunden, forbi sorken* og mot Elgå*. Her er det store muligheter for å opleve rein på nært hold. Fra Elgå kan du sykle inn til Revlingen, hvor du f.eks kan sende sykkelen din med båten til Haugen*, slik at du selv kan benytte anledningen til å få med deg en fottur i Femundsmarka ved å gå fra Revlingen til Haugen. Derfra kan du ta båten tilbake til Synnervika og sykle til Røros, så er du tilbake ved utgangspunktet.
* = Muligheter for overnatting.
Her har du jo også muligheten til å ta utgangspunkt i noen av de andre stedene på runden, plukke strekninger, kutte ut noen, legge til andre o.l for å sy sammen din egen tur.

Jyltingsmarka; er også et flott område for sykling, med fine grusveier, lite stigning og nye scener rundt nesten hver sving. Ypperlig og kombinere sykkeltur med overnatting i telt og fisking.

Sykkelutleie: Femundsmarka Nasjonalparksenter, Elgå. Kraggbua, leier ut sykkel til sine gjester

Last ned: Sykkelkart (pdf) Sykkelguiden